Over mij

Hey hallo, ik ben Wendy!

Samen met mijn man en drie kids woon ik sinds 2013 in het mooie Ruisbroek (Puurs). Ik studeerde psychologie aan de KULeuven (optie arbeids- en organisatiepsychologie) en ben sinds 2004 aan de slag in de wondere wereld van HR en Welzijn op het werk. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, bijpraten met vrienden en creatief bezig zijn.

Ieder van ons krijgt vroeg of laat met een verlies te maken. Mijn eerste ervaring met een ingrijpend verlies was het overlijden van mijn broer Geert in 2000. Ik heb het geluk gehad dit rouwproces in optimale omstandigheden te kunnen doormaken, maar besef nu, jaren later, dat dit allesbehalve een evidentie is.

Onze samenleving verwacht dikwijls dat we na enkele weken of maanden de knop omdraaien, dat alles weer wordt zoals voorheen.
Maar zo werkt het niet.

Elk rouwproces is uniek en afscheid nemen heeft tijd en aandacht nodig.

Om jou hierbij te kunnen ondersteunen, ben ik me verder gaan verdiepen in rouwverwerking. In juni 2021 studeerde ik aan de Arteveldehogeschool in Gent af als rouw- en verliesconsulent. Ieders rouwproces is uniek, ook dat van jou.

Om jou optimaal te kunnen begeleiden in jouw rouwproces blijf ik me bijscholen en kan ik steunen op een ervaren rouwtherapeut waar ik terecht kan voor supervisie en een community van hulpverleners die actief zijn binnen dit thema waar ik terecht kan voor tips, advies, … .

Sinds september 2021 ben ik aan de slag als rouw- en verliesconsulente in het gezondheidscentrum De Pastorij in Breendonk (Puurs – Sint-Amands).

Opleiding

  • Licentiaat in de psychologie (1996 -2001, KULeuven)
  • Master in KMO-management (2001-2002, VIZO)
  • Multidisciplinaire basismodule preventieadviseur (2022, Prevent)
  • Postgraduaat rouw- en verliesconsulent (2020-2021, Arteveldehogeschool Gent)
  • Gesprekstherapeutisch werken met rouw (2021 – 2022, Verbinding in Verlies)

Ik in 3 lijnen

Ik heb nood aan verbinding met de mensen rondom mij, het gevoel dat we op dezelfde golflengte zitten en dezelfde zaken in het leven belangrijk vinden. Ik kom tot rust als ik creatief kan bezig zijn en prullen met gips, epoxy, was, stof, … of bij het halen van een frisse neus haal in een mooie groene omgeving. Orde en netheid zijn niet mijn sterkste kant.